Kevin Telvar's profileTK Näituseprojekt's profile

Näituseprojekt 2024 - Kevin Telvar

Näituseprojekt 2024 - Kevin Telvar 2 3D PHB
INSPIRATSIOON

2023 Suvepraktika Tartus

Hiljutine Rootsi reis milles ma osalesin, oli suur inspiratsioon mu maalimiseks
TÖÖ PROTSESS

Töö protsess hakkas 2023 aasta lõppus kus ma maalisin akrüül värvidega erinevaid maale loodusest, linnast, objektidest/asjadest jne.

2024 aastal hakkasin ma maalima piltide järgi mida ma ise pildistanud olen.
VORMISTAMINE

Näituseprojekti vormistus nädalal hakkasin oma Behance portfoolioga tegelema.

Näituseprojekti vormistus nädalal valising enda tööks oma kõige paremad maalid ja sain need raamitud suurde puidust raami sisse millel on olemas ka klaas ees. 
Näituseprojekti töö seriaal "Linn ja Loodus" Kevin Telvar
Minu teoste saamislugu - Kevin Telvar - 2 3D PHB

Minu näituseprojektiks on teha mitmeid väikeseid maale Linnaruumist, loodusest ja igasugustest objektidest.

Idee algas eelmine aasta (2023), kui oli meil esimene suvepraktika, kus me pidime maailmas käima väljas. Väljas saime maalida ükskõik mis vaateid, objekte, maju, ehitisi, puid, taimi jms. Suvepraktikal me maalisime põhiliselt akrüülvärvidega ja me pidime iga päev 5 maali teha valmis aga see olenes paberi suurusest. 

Minu maalid on päris väikesed, umbes 10 x 20 cm aga see varieerub sest mul on erinevates väikestes suurustes. See idee aga kasvas pärast suvepraktikat kui meie suvepraktika gruppi õpetaja Peter Kilusk soovitas meil jätkata maalimist, et me ei kaotaks oma maalimis võimed ära ajaga.

2023 aasta lõpus ja alguses aga maalimis protsess aegustus kahjuks teise töödega tegelemise tõttu aga vahetult enne näituseprojekti vormistus nädalat hakkasin paar maali veel tegema ja tänu Stockholmi reisile mis oli enne Näituseprojekti nädalat, see andis mulle inspiratsiooni ja motivatsiooni edasi jätkata ja maalida paar vaadet Stockholmist piltide järgi.

Mõned kõige suuremad takistused Näituseprojekti tegelemise protsessis oli alguses mentori valimine. Kui paljudel olid juba mentorid valitud, jäin mina kahjuks kõige viimaseks, sest ma hullult lükkasin oma näituseprojekti tagasi nii palju kui sain, aga lõpuks leidsin endale mentori Eva Sepping aga sellega kaasnesid omaette probleemid.

Minu mentor ise ütles, et ta on rohkem selline kes laseb oma õpilastel kes valisid teda mentoriks, teha tööd rohkem ise ja kui küsimusi on, siis saab talle saata meili peale. Kui ma olin talle oma esimese küsimuse esitanud samale meilile kui ma ta käest küsisin, kas ta oleks mu mentor, siis ta seni pole vastanud. 

Mina arvan, et see on ka osaliselt minu süü, sest ma ise ka pole uusi küsimusi või arutlevaid dialoogi proovinud oma mentoriga luua ja ma olen põhimõtteliselt ise tegelenud Näituseprojektiga.

Mida ma olen sellest õppinud aga, on kindlasti iseseisvust ja vastutust oma tööga. Mingil määral olen ka õppinud ka uusi maalimis tehnikaid, kuidas paremini valgust edasi anda ja üleüldse kuidas paremini maalida, eriti akrüülvärvidega mis on minu jaoks kõige paremad maalimiseks.

Mina tahan oma maalidega edasi anda seda mõtted, et igas väikeses detailist ja isegi kõige tavalistes objektides ja muudest asjades, peitub ilu ja lugu selle teose taga. Isegi mu maal mis on minu lemmikutest tossudest, mis oli maalitud ERMi juures, oli maalitud siis kui ma lihtsalt puhkasin oma jalgu pikast jalutuskäigust ja võtsin oma tossud jalast ära, aga minu jaoks tundus see just perfektne vaade ja tundus huvitav maalida, kuna ma olen harva riideid maalinud. Paljud inimesed ei märka selliseid detaile, et isegi kõige väiksemad detailid meie elus aitavad meid tegelikult elus edasi.

Kokkuvõttlikult ma saan öelda, et mul läks päris hästi ja ma arvan, et see töö millega ma tegelesin oli minu jaoks arenemise poolest ning loominguliselt hea. Isiklikult soovitan mentorit Eva Sepping neile kellele meeldib iseseisvalt tegeleda mis minu jaoks oli hea iseenda arenemiseks ja iseseivalt vastutada oma projektiga.


Näituseprojekt 2024 - Kevin Telvar
Published:

Näituseprojekt 2024 - Kevin Telvar

Näituseprojektiga seoses maalid tehtud 2023-2024 aastal.

Published: